Sunday, April 7, 2013

Тахианы махан котлет


 Орц:
                Талх 100гр
                Сүү 100гр
                Цөцгийн тос 40гр
                Шанз 20гр 
                Давс 
                Повоор 
                Төмс 800 гр

Бэлтгэсэн тахианыхаа махыг цэвэрлэж, яснаас нь салгах хэрэгтэй.

 
Шулсан махаа машиндаж, шингэн сүүнд 10 минут орчим дэвтээж захыг нь арилгасан цагаан талхтай холиорой. Дараа нь давсаар амтлан дахин машиндана.
Ингээд шанзанд хайлсан цөцгийн тос нэмж сайтар хутгаад, багахан хэмжээгээр авч котлетны хэвэнд оруул. Түүнийгээ талхны нунтаг хатаамалд өнхрүүлэн цөцгийн тосонд шарна.
Таваглахдаа шарсан төмс, төмсний нухашны аль нэгээр хачирлаж, хайлуулсан цөцгийн тос дусаавал илүү үзэмжтэй харагдана.

No comments:

Post a Comment