Sunday, April 7, 2013

Мөөгтэй гуляш



1 кг шинэ мөөг, 75 г гахайн өөх юмуу хонины сүүл, ногоон чинжүү 75 г, бөөрөнхий сонгино бага шиг 4 ш, улаан лооль 4, цөцгий 200 г, давс, нунтаг хар чинжүү, яншуй.

Мөөгөө цэвэрлээд том хэсгүүдээр хэрчинэ. Улаан лоолио халуун усанд хийж байлган аваад задлан үр, шингэнийг ялгаж хавтгайвтар хэлбэртэй хэрчинэ. Сүүл буюу гахайн өөх, ногоон чинжүү, сонгино дөрвөлжин хэлбэртэй хэрчинэ. Өөхөө сав руугаа хийж хайлмагтах үед нь сонгино, ногоон чинжүүгээ нэмж 2 минут хиртэй жигнэнэ. Дараа нь чинжүүгээр амталж цөцгийтэй хольсон мөөгөндөө давс нэмж бүх холимгийг 15 минут хугацаагаар жигнэж болгоод таваглахдаа дээгүүр нь ногоон яншуй цацаж хэрэглэнэ.

No comments:

Post a Comment